Houtbouw - naturalbuild
16248
page,page-id-16248,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Houtbouw

process11-6

Houtbouw heruitgevonden

Houtbouw bestaat reeds duizenden jaren en werd in West-Europa door de beton- en staalindustrie grotendeels verdrongen. De reden hiervan is puur winstbejag en industrialisatie van onze hele maatschappij. Onze gezondheid was voor deze evolutie nooit een uitgangspunt, in tegendeel, zoals zo vaak in onze materialistische maatschappij worden de maatschappelijke gevolgen pas veel later duidelijk.

Maar het tij is aan het keren.

Hout is een prachtig bouwmateriaal: het is sterk, gezond, laat haast onbeperkte architectuur toe en het is bovendien volledig herbruikbaar.

CLT (cross laminated timber)

CLT is zeer geschikt voor binnen – en buitenmuren als ook voor vloeren en daken.

Moderne houtproducten zoals CLT voldoen aan de hoogste technische normen, omdat ze uitstekend presteren op het gebied van geluidshinder, brand en stabiliteit.

CLT-systemen zijn efficiënt, flexibel en economisch verantwoord. En dit alleen door de korte bouwtijd tijdens de constructie, door de energie-efficiëntie bij het gebruik en door de eenvoudige verbouwingsmoglijkheden bij het aanpassen aan individuele wensen.

clt planken
process11-7

Hout is duurzaam

In tegenstelling tot veel andere bouwmaterialen is hout een hernieuwbare grondstof. De bewerking van hout is energiezuinig en laat bovendien geen afval na: zelfs van schors en zaagsel worden pellets gemaakt voor pelletkachels.

De bossen in West-Europa zijn duurzaam beheerd en worden gecontroleerd door het FSC. Deze bosbouw zorgt voor een verlaging van de CO2 voetafdruk en vermindert de opwarming van onze atmosfeer.

Aangenaam binnenklimaat

Huizen uit hout kunnen vele honderden jaren oud worden; ontelbare historische constructies zijn hiervan het bewijs.

De lage warmtegeleiding van hout in combinatie met ecologische isolatiematerialen zorgen voor energie-efficiënte bouwmogelijkheden. De normen voor een lage energiewoning tot zelfs een nul-energie-huis worden zo gemakkelijk gehaald.

Zelfs bij het produceren en verwerken van CLT wordt, in vergelijking met beton en staal, behoorlijk wat energie gespaard. De karakteristieke houtstructuur bij zichtbare constructies is van onbetwiste esthetische waarde. Hout geeft een aangenaam binnenklimaat en hoogstaand wooncomfort.

process11-8

Met hout haal je de natuur naar binnen, wie kan daar wat op tegen hebben?

Wonen is een proces van verandering

Gemiddeld om de 7 jaar krijgen we de behoeften om ons interieur te veranderen. Zij het nu een nieuwe badkamer, ander behang of eindelijk die mooie parket in de woonkamer.
Dit is een gezond proces en geeft ons weer nieuwe energie en vooruitzichten.

De woningen van Natural Build zijn ontworpen om met een laag budget te starten en volgens eigen behoeften en mogelijkheden door te groeien.

Zo kan je bij aanvang perfect op de CLT vloeren lopen om ze later te bekleden met een glanzend parket of een elegante natuursteen. Ook de muren kan je eenvoudig bekleden met een tegel of natuurpleister als je een beetje uitgekeken raakt op de grenen looks.

Maar de mogelijkheden van transformatie gaan veel verder dan dit! Doordat de binnenmuren niet constructief verbonden zitten en dus ook niet bijdragen aan de stijfheid van je woning (dit doet de CLT constructie alleen) kan je zelfs het interieur een volledig nieuwe bestemming geven of nieuwe kamers en vertrekken creëren.

Bij eventuele verkoop van je woning zal dit, gezien de koper andere wensen en ideeën heeft, de verkoopprijs sterk kunnen beïnvloeden. Een traditionele woning transformeren is immers gigantisch duur en vaak technisch onhaalbaar.

Heeft u nog vragen of wil u vrijblijvend een offerte op maat?