Houtbouw - Natural Build
16248
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16248,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Houtbouw

Houtbouw heruitgevonden

Houtbouw bestaat reeds duizenden jaren en werd in West-Europa door de beton- en staalindustrie grotendeels verdrongen. De reden hiervan is puur winstbejag en industrialisatie van onze hele maatschappij. Onze gezondheid was voor deze evolutie nooit een uitgangspunt, in tegendeel, zoals zo vaak in onze materialistische maatschappij worden de maatschappelijke gevolgen pas veel later duidelijk.

Maar het tij is aan het keren.

Hout is een prachtig bouwmateriaal: het is sterk, gezond, laat haast onbeperkte architectuur toe en het is bovendien volledig herbruikbaar.

Aangenaam binnenklimaat

Huizen uit hout kunnen vele honderden jaren oud worden; ontelbare historische constructies zijn hiervan het bewijs.

De lage warmtegeleiding van hout in combinatie met ecologische isolatiematerialen zorgen voor energie-efficiënte bouwmogelijkheden. De normen voor een lage energiewoning tot zelfs een nul-energie-huis worden zo gemakkelijk gehaald.

Zelfs bij het produceren en verwerken van CLT wordt, in vergelijking met beton en staal, behoorlijk wat energie gespaard. De karakteristieke houtstructuur bij zichtbare constructies is van onbetwiste esthetische waarde. Hout geeft een aangenaam binnenklimaat en hoogstaand wooncomfort.

Hout is duurzaam

In tegenstelling tot veel andere bouwmaterialen is hout een hernieuwbare grondstof. De bewerking van hout is energiezuinig en laat bovendien geen afval na: zelfs van schors en zaagsel worden pellets gemaakt voor pelletkachels.

De bossen in West-Europa zijn duurzaam beheerd en worden gecontroleerd door het FSC. Deze bosbouw zorgt voor een verlaging van de CO2 voetafdruk en vermindert de opwarming van onze atmosfeer.

process11-3
CLT

CLT-systemen zijn efficiënt, flexibel en economisch verantwoord. En dit alleen door de korte bouwtijd tijdens de constructie, door de energie-efficiëntie bij het gebruik en door de eenvoudige verbouwingsmoglijkheden bij het aanpassen aan individuele wensen.

Meer info over CLT
shutterstock_177486833-kopiëren
Houtskeletbouw

Houtskeletbouw bestaat uit een houten raamwerk. De verticale stijlen lenen zich perfect voor het wegwerken van leidingen en het plaatsen van natuurlijke isolatie. Houtskelet kan bekleed worden met dampopen beplating in hout die daarna afgewerkt kan worden met een materiaal naar keuze.

Meer info over houtskelet
DSCN3209
Houtstructuurbouw

Houtstructuurbouw kan het best omschreven worden als een combinatie van CLT en houtskeletbouw. Het beste van beide werelden als het ware. Het gebouw wordt opgetrokken uit gelamineerde steunbalken die aangevuld worden met timmerwerk voor de raam- en deuropeningen, alvorens te isoleren en verder af te werken.

Meer info over houtstructuur

Heeft u nog vragen of wil u vrijblijvend een offerte op maat?