Nieuwbouw - Natural Build
16635
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16635,page-child,parent-pageid-16555,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Nieuwbouw

Van plan tot woning

De woningen die door Natural-Build gebouwd worden, zijn ontworpen volgens een flexibel systeem. Met een bijzondere interesse in kleinschalig wonen, is het mogelijk om maximaal te wonen op een kleine oppervlakte. Op die manier is het mogelijk om eenvoudig te starten en volgens eigen behoeften en mogelijkheden door te groeien.

Zo kan je bij aanvang perfect op de CLT vloeren lopen om ze later te bekleden met een glanzend parket of een elegante natuursteen. Ook de muren kan je eenvoudig bekleden met een tegel of natuurpleister als je een beetje uitgekeken raakt op de grenen looks.

Maar de mogelijkheden van transformatie naar de toekomst toe, gaan veel verder dan dit! Doordat de binnenmuren niet constructief verbonden zitten en dus ook niet bijdragen aan de draagstructuur van je woning (dit doet de CLT constructie alleen) kan je zelfs het interieur een volledig nieuwe bestemming geven of nieuwe kamers en vertrekken creëren.

Bij eventuele verkoop van je woning zal dit, gezien de koper andere wensen en ideeën heeft, de verkoopprijs sterk kunnen beïnvloeden. Een traditionele woning transformeren is immers gigantisch duur en vaak technisch onhaalbaar.

3D productieplan

Aan elk bestaand of nieuw plan wordt steeds een 3D productieplan toegevoegd waarin alle details worden vastgelegd voor het produceren van de CLT binnen- en buitenwanden. Deur- en raamopeningen, leidingschachten of uitsparingen voor verlichting en schakelaars worden in een gecontroleerde omgeving en met hoogtechnologische freesmachines tot op de millimeter uitgevoerd.

Maar mocht u tijdens of na de installatie nog wijzigingen willen doorvoeren kan dit op de meest eenvoudige manier.

Eén van de grote voordelen van hout is immers dat het zich zeer eenvoudig laat bewerken. Natural Build ondersteunt elke architect met deze 3D productietekeningen. Hierdoor kan een ontwerp in een traditionele bouwwijze eenvoudig aangepast worden naar een ontwerp in CLT. Wij zorgen ook voor een additionele sterkte berekening.

Natural Build levert u woning op in de afwerkingsgraad die u wenst, wind- en waterdicht, casco of sleutel-op-de-deur.

Fundering

Wanneer u een kelder wenst, informeer u dan goed over de stabiliteit van de ondergrond en laat, in overleg met de architect, een bodemsondering uitvoeren om de verschillende onderlagen te bepalen.

In geval van een sleuf-fundering is het vaak voldoende om onder de vorstlijn tot op de harde ondergrond te graven. Een goede tip is om eerst even met de buren te praten over het grondwaterniveau en de samenstelling van de ondergrond. Heeft u twijfels over de keuze van de fundering, laat ons u hierover informeren.

Vlaamse Verordening Hemelwater?

Ooit al gehoord van de Vlaamse Verordening Hemelwater? Toch is ze van toepassing op elke nieuwbouw en bepaalde verbouwingen.

In eerste instantie ben je verplicht om regenwater op te slaan en te (her)gebruiken. Ook wel bekend onder de term regenwaterrecuperatie. Op een tweede niveau moet je voorzien in een infiltratiesysteem om het overtollige regenwater in de bodem te laten indringen.

Je dient te voorzien in een grote regenwaterput met een pompinstallatie en een regenwaterinfiltratiebekken. In sommige gevallen is een septische put verplicht, maar niet altijd. 
Plaats de putten op een strategische plaats zodat je er later steeds goed bij kan voor onderhoud. Bespreek dit thema goed met je architect of laat je door ons adviseren.

Heeft u nog vragen of wil u vrijblijvend een offerte op maat?