CLT - Natural Build
16579
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16579,page-child,parent-pageid-16248,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

CLT

CLT (Cross Laminated Timber)

CLT is zeer geschikt voor binnen – en buitenmuren als ook voor vloeren en daken.

Moderne houtproducten zoals CLT voldoen aan de hoogste technische normen, omdat ze uitstekend presteren op het gebied van geluidshinder, brand en stabiliteit.

CLT-systemen zijn efficiënt, flexibel en economisch verantwoord. En dit alleen door de korte bouwtijd tijdens de constructie, door de energie-efficiëntie bij het gebruik en door de eenvoudige verbouwingsmoglijkheden bij het aanpassen aan individuele wensen.

clt planken

CLT Constructie

De montage van de CLT constructie is een aaneensluitend proces dat gemiddeld 2 à 3 dagen in beslag neemt (in functie van de grote van de woning). Bijgevolg krijg je na enkele dagen al meteen zicht om de vorm en reële afmetingen van je woning.

CLT wanden zijn van nature winddicht. De naden, waar de panelen tegen en op elkaar worden geplaatst worden met een speciale tape volledig afgesloten.
Ook de dakplaten kunnen gemaakt worden uit CLT.  Dit bevordert de bouwtijd enorm, maar in sommige gevallen wordt het dak met gordingen en verbindingen in elkaar getimmerd.

Voor grote overspanningen worden er extra houten balken uit gelamelleerd hout voorzien.

De kant en klare dakpanelen van Isovlas zijn een zeer constructief sterke en vooral budgettaire oplossing.

Modificeerbare binnenwanden

De zelfdragende buitenwandconstructie uit CLT is zo stabiel dat we de binnenwanden niet structureel dienen te verbinden met de buitenwand. Bijgevolg worden de binnenmuren ook pas als laatste geplaatst. Mocht u nog aanpassingen willen doen aan uw interieur dan kan dit in deze fase nog heel eenvoudig. Uw woning nadien aanpassen aan nieuwe noden of verwachtingen is kinderspel. We spreken dus van een door-groeiwoning.

Ook onze binnenwanden dragen bij aan het wooncomfort en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De kern bestaat uit een plaat van geperste vlasscheven waar op twee cellulose- (gerecycleerd papier) of houtwolpanelen onder hoge druk gelijmd worden. De Faaywanden zijn ademend en vochtregulerend, zijn zeer schroefvast (je kan er tot 700 Kg per lopende meter aan bevestigen) en hebben een zeer hoge akoestische waarde. Je kan ze verven of bepleisteren met een natuurleempleister bijvoorbeeld.

Talrijke afwerkingsmogelijkheden

De natuurlijke bouwwijze van Natural-Build heeft geen beperkingen in de keuze van de buitenafwerking.

Wel raden wij onze klanten aan een damp-open afwerking te kiezen zoals o.a. een minerale buitenpleister (foto), een gemetselde facade, natuursteen, gevelplaten of hout.

Ook in uw keuze van de ramen en deuren bent u vrij. Wij promoten uiteraard houten ramen en deuren omwille van hun natuurlijke oorsprong.
Een combinatie van verschillende materialen zoals hout en natuursteen straalt harmonie en evenwicht uit.

Heeft u nog vragen of wil u vrijblijvend een offerte op maat?