Houtstructuur - Natural Build
16903
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16903,page-child,parent-pageid-16248,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Houtstructuur

Houtstructuurbouw

Houtstructuurbouw bestaat uit draagbalken van gelamelleerd hout. Gelamelleerd hout is vervaardigd uit gedroogde en geschaafde lamellen die verlijmd worden. Gelijmd gelamelleerd hout is reeds lang een gekend bouwmateriaal voor cultuur- en sportzalen en industriële gebouwen, dit onder meer vanwege zijn goede brandbestendigheid.

Gelamelleerd hout is een zeer duurzaam en gezond product en dus ook veelgevraagd voor de bouw van moderne ecologische gezinswoningen.

Werkwijze

Het volledige huis wordt opgetrokken door draag-en verbindingsbalken waartussen vakwerk wordt getimmerd voor de bevestiging van ramen en deuren en de houtwol isolatiepanelen. Dan wordt de structuur geïsoleerd in drie lagen:
Tussen-,voor en achter de draagstructuur.
De laatste stap is de buitenafwerking van de gevels en het dak.

Voordelen

Door de combinatie van massieve of gelamelleerd balken en windverbanden is de constructie extra sterk en stabiel. Hierdoor zijn grote overspanningen en open gevels mogelijk. Ook het mogelijke aantal verdiepingen ligt hoger dan bij houtskeletbouw. De binnenstructuur is niet dragend, waardoor de binnenruimtes flexibel kunnen opgebouwd worden.

Heeft u nog vragen of wil u vrijblijvend een offerte op maat?