Extra verdiepingen en bijbouw - Natural Build
16807
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16807,page-child,parent-pageid-16555,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Extra verdiepingen en bijbouw

Wonen is een groeiproces

Doorheen een mensenleven verandert de behoefte aan ruimte. Met een houten constructie kan een uitbreiding snel en eenvoudig toegevoegd worden aan een bestaand gebouw. Zowel in de hoogte als in de breedte en dit tot wel 5 verdiepingen hoog!

Op die manier kan er snel en eenvoudig extra bewoonbare oppervlakte worden toegevoegd. Optoppingen en extensies zijn afhankelijk van de vereisten van het project mogelijk in diverse vormen van houtbouw, dit kan CLT, houtskeletbouw of houtstructuurbouw zijn.

Optoppingen

Om een extra verdiep te maken wordt er gebruik gemaakt van optoppingen. In het geval van een plat dak, kan het nieuwe verdiep vaak op het bestaande dak geplaatst worden. Indien het geen plat dak betreft worden het dak eerst verwijderd en kan het gebouw voorbereid worden voor het plaatsen van bijkomende verdiepingen. Het grote voordeel van houtconstructies is dat deze verdiepingen niet beperkt zijn tot dezelfde afmetingen van de onderliggende bouwlaag. Zo is het perfect mogelijk om een deel van een verdiep al zwevend te plaatsen.

clt planken

Extensies

Indien er voldoende grondoppervlak ter beschikking is, bestaat de mogelijkheid om een uitbreiding te doen in de vorm van een bijbouw, ook gekend als extensie. De keuze voor een kelder en/of een sleuffundering is te vergelijken met de werkwijze bij nieuwbouw, echter moet er wel rekening gehouden worden met de mogelijkheden in relatie tot het bestaande gebouw. Natural-Build brengt voor u de mogelijkheden in kaart en ondersteunt u in uw keuze.

Heeft u nog vragen of wil u vrijblijvend een offerte op maat?