Houtskelet - Natural Build
16868
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16868,page-child,parent-pageid-16248,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Houtskelet

Houtskeletbouw

Men spreekt vaak van “traditioneel bouwen” wanneer men het heeft over een bakstenen huis. Hoewel dit bakstenen huis goed ingeburgerd is, gaat houtbouw veel langer mee dan onze stenen variant. Hout heeft zijn mogelijkheden door de jaren heen meer dan eens bewezen. Het is karaktervol en ecologisch product dat niet moet inboeten aan comfort.

Sneller, droger, en lichter

Omdat zeer veel werk kan voorbereid worden in ateliers tot eenvoudige bouwelementen, maakt dat er weinig tijd verloren gaat. Doordat een woning bouw in houtskelet een droog proces is gaat er geen tijd verloren door de droogtijd. Als je na de bouw liefst direct gaat inwonen, ondervind je ook geen last van dit uithardingsproces. Bovendien gaat er ook geen kostbaar drinkwater verloren. Doordat een houtskeletbouw licht is, is deze ook geschikt voor minder draagkrachtige bouwkavels.

Ecologisch

In combinatie met duurzaam bosbeheer is hout on onuitputtelijke natuurlijke bron. Daarenboven vereisen de winning en de verwerking van hout weinig energie. Een goed geconstrueerde houtskeletbouw woning is wind- en waterdicht, maar toch dampopen. Geen vochtigheid, geen schimmel.

Meer info over gezond wonen

Isolatie en comfort

De isolatie van hout ligt van nature veel hoger dan om het even welk “steenmateriaal”. Extra thermische isolatie is door de holle ruimtes bij een houtskeletbouw eenvoudig correct aan te brengen. Hierdoor kan met gemak de norm voor lage-energiewoning behaald worden.

Meer info over natuurlijk isoleren

Heeft u nog vragen of wil u vrijblijvend een offerte op maat?